Guusje Kaayk

Karina Kroft

Terschellings Oerol Festival 2012

 

KARINA KROFT
My Dinner with André

Thirty years after the cult film My Dinner with André by Louise Malle came out, Jacqueline Boot and Johanna ter Steege embark upon a funny, moving and painful conversation about how to live; about theatre, travel to distant parts, electric blankets and how far you are prepared to go to experience something ‘real’.

Een grappig en pijnlijk gesprek over hoe te leven, over theater, verre reizen en elektrische dekens.
“Ik zag een film van Ingmar Bergman, Herfstsonate, waarin één van de personages zei: ‘In mijn kunst kon ik nog leven maar in mijn leven zelf is me dat nooit gelukt’, en toen begon ik te huilen en kon ik niet meer stoppen.”

Dertig jaar na de cultfilm van Louise Malle spelen Jacqueline Boot en Johanna ter Steege My Dinner with André, waarin een toneelschrijfster en een regisseuse elkaar in een restaurant ontmoeten. De twee hebben elkaar niet meer gezien sinds de regisseuse zich enkele jaren geleden van het ene op het andere moment uit het theater heeft teruggetrokken. In de tijd dat de één bezig is geweest om een bestaan op te bouwen, heeft de ander de halve wereld afgereisd, daarbij van de ene in de andere verbazingwekkende ervaring belandend. Ervaringen waarover zij in geuren en kleuren vertelt.

Regie: Karina Kroft
Tekst: Wallace Shawn en André Gregory
Dramaturgie: Floortje Bakkeren
Spel: Jacqueline Boot en Johanna ter Steege
Geluid: Remko Smids