Guusje Kaayk

Nanine Linning

Dance (various)

 

NANINE LINNING
Zero

De laatste uren op aarde. Mensen nemen afscheid, accepteren de naderende Black Out of vechten ertegen. Stukje bij beetje verdwijnt de zwaartekracht. Elk moment kunnen we met z’n allen van de planeet afvallen. En wat dan? Als in een flits schieten we terug door de eeuwen heen naar een nulpunt van de mensheid. Zero is een countdown en tegelijk een count-up naar een nieuwe toekomst.

Linning en haar tien dansers fantaseren over deze nieuwe werkelijkheid, terug naar het nulpunt van de mensheid. Ze tarten de zwaartekracht, zweven door de lucht en dansen tegen de muren, op indringende muziek van Julia Wolf, Ralph Vaughan Williams, Philip Glass en anderen. Melodische symfoniestukken met stuwende repetitieve strijkers krijgen gezelschap van de videobeelden van Roger Muskee. 

Linning werkt voor de vierde keer samen met haute couture designer Iris van Herpen. Met haar ontwerpen voor Lady Gaga en Björk is zij inmiddels een internationale ster. Haar extravagante en innovatieve werk vind je niet alleen op de internationale catwalks, maar ook in musea als het Metropolitan Museum of Art (New York) en Centre Pompidou (Parijs).

Concept en choreografie Nanine Linning. Muziek Julia Wolf, Phillip Glass, Gavin Bryars, Ralph Vaughan Williams, Arvo Pärt. Kostuums Iris van Herpen Video Roger Muskee

http://www.naninelinning.nl/