Guusje Kaayk

Orkater / Nieuwkomers

Terschellings Oerol Festival 2014

 

ORKATER / De Nieuwkomers
Schotland

Een muzikale, absurdistische vertelling over twee wereldvreemde broers en een meisje van plezier die losraken van de maatschappij en elkaar als enige redding zien. Geïnspireerd op het boekenweekgeschenk De heilige Antonio van Arnon Grunberg gaat Schotland over personages die geen anker hebben. Over mensen die als loslopend wild proberen hun leven vorm te geven, maar stap voor stap alles verliezen wat hen houvast geeft. Schotland is een voorstelling over de kracht van fantasie, het streven naar een beter leven en kapot maken wat je lief is. Een muzikale, absurdistische vertelling over twee wereldvreemde broers en een meisje van plezier die losraken van de maatschappij en elkaar als enige redding zien. Samen creëren zij een werkelijkheid die bestaat uit fantasie en herinnering.

Detlev is het gezelschap van Lore Dijkman en bestaat voor Schotland uit drie spelers, twee musicerende acteurs en een schrijvende actrice, allen afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Lore Dijkman maakt binnen Orkater/De Nieuwkomers haar eerste eigengereide muziektheatervoorstelling. Freek Den Hartogh en Krisjan Schellingerhout schreven de muziek bij de tekst; energiek, baldadig en bij tijd en wijlen poeslief. De regie is in handen van Suze Milius.

tekst en spel, Lore Dijkman, spel en muziek, Freek den Hartogh en Krisjan Schellingerhout, regie, Suze Milius, muzikale begeleiding, Arend Niks.