Guusje Kaayk

Spinvis / Saartje van Camp

Terschellings Oerol Festival 2014

 

SPINVIS EN SAARTJE VAN CAMP
Kintsukuroi

In de gedanste opera Kintsukuroi weigert een seismoloog te aanvaarden dat zijn grote liefde door de Japanse tsunami is weggenomenKintsukuroi is een gedanste opera, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten. Het verhaal handelt over de relatie tussen de tijdelijke, fragiele en liefhebbende mens en de miljarden jaren oude planeet waarop hij leeft.
Een aarde met immense krachten. Krachten die zijn hele wereld, zijn steden en straten in een achteloos gebaar kunnen uitwissen.
Als de grote liefde van een seismoloog wordt weggenomen door de golven van de ramp, weigert deze te aanvaarden dat zij voor altijd is verdwenen. In de trillingen van de aarde leest hij haar hartslag. De principes van zijn wetenschap betrekt hij op zijn persoonlijke leven.

De dansers zelf zwijgen, maar de dialogen die ze met elkaar voeren en hun onuitgesproken gedachten en dromen zijn verwerkt in een hoorspel. Spinvis componeert de muziek en schrijft de teksten met Saartje Van Camp. De gezongen en instrumentale muziek wordt live uitgevoerd door de zeskoppige Spinvis-band en een koor dat de stem van de aarde vertolkt. De choreografie is in handen van Adriaan Luteijn (Introdans).

tekst muziek Spinvis Saartje Van Camp, choreografie Adriaan Luteijn, dans Karin Lambrechtse Francis Sinceretti, regie Ria Marks, koor olv Hans Primusz, bulbul tarang vibrafoon Juul de Paauw, basgitaar E-bow SpaceEcho Cor van Ingen, percussie taiko elektronica Marcel van As, toetsen koto Lucas Oldeman, cello zang elektronica Saartje Van Camp, gitaar zang toetsen Spinvis.