Guusje Kaayk

YoungGangsters

Terschellings Oerol Festival 2012
YOUNGGANSTERS
When the Shit Hits the Fan

A spectacular fighting production about a tight-knit community in a trailer park. They live in ‘the Deep South’, with no prospect of a better life, until one of them decides that it is possible to make-something of life after all. A production about dreams, with a bloody ending.

Een keiharde ‘Trailertrash’ vechtvoorstelling (niet voor vegetariërs)
Fysiek theater The American Dream; iedereen kan iemand worden, mits je op het rechte pad blijft. The sky is the limit. In de Verenigde Staten, tegen de Mexicaanse grens ligt trailerpark Sunny Side Up. De gemeenschap die hier woont, leeft in grote armoede en verveling. Een dubbeltje wordt hier nooit een kwartje. In deze broeierige sfeer woont een moeder met haar drie zonen, Jesco, Buck, Hank en ‘Cousin’ Donny. Elke dag hangen de mannen voor de woonwagen. Ze vloeken, rochelen en fantaseren over gewelddadigheden om de verveling te verdrijven. Op een dag heeft Hank, de jongste broer, er genoeg van.
Hij besluit zijn droom te volgen en carrière te maken in de vleesindustrie. Hij tikt een brommer op de kop om weg te gaan naar een plek waar hij zijn dromen kan verwezenlijken. De anderen misgunnen hem dat geluk. Het conflict escaleert ogenblikkelijk, met een kettingreactie van geweld als gevolg.

Regie: Lotte Bos, Annechien de Vocht
Spel: Thomas Dudkiewicz, Marius Mensink, Joost Bolt, Rutger Remkes
Muziek: Krisjan Schellingerhout, Marius Mensink
Techniek: Henk Geurds, Thierry Wilders, Bas Matzerath
Productie: Lowie Smink
Grafische vormgeving: Joost de Haas
Productie van: YoungGangsters, Cultura Nova, Het Huis van Bourgondië, Over het IJ festival